Markuzzi MIX

Kód: MARKUZZI MIX
2 444 Kč –21 %
Markuzzi mix
2 444 Kč –21 % 1 935 Kč
Skladem
Vychlazení

Země: Itálie

Vinařství: Nino Franco, Guido Mazzarello, Colterenzio, Andreola, Fradei, Felline

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Prosecco Treviso brut DOC 84 by Andreola       

Suché, svěží a precizně udělané Prosecco z vinic okolí Trevisa na sever od Benátek.

Jedná se o selekci hroznů ze starých keřů, proto je aromaticky komplexní. Jemné perlení a vyvážená chuť z něj dělají skvělého společníka ke každé příležitosti.

 

 Prosecco di Valdobbiadene Superiore Rustico DOCG Nino Franco    

Vinařství NINO FRANCO se nachází ve městečku Valdobbiadene, v krásné kopcovité oblasti, která je nejznámější apelaci šumivých vín Itálie, v alpském podhůří regionu Veneto. Vinařství založil v roce 1919 Antonio Franco a pojmenoval jej po svém synovi Nino Franco. Vinařství nyní vede Primo Franco, nejstarší syn Nina, kterému nyní s radostí a zapálením pomáhá dcera Silvia. Primo Franco absolvoval vyhlášenou univerzitu enologie v Coneglianu. Poté co převzal vinařství po svém otci, obnovil sklepní hospodářství, vylepšil etikety a pečlivě se začal soustředit na prácí ve vinici, na výběr nejvhodnějších kopcovitých poloh pro své Prosecco. Ve sklepě začal kontrolovat teplotu kvašení, jako první použil posuvný pás pro co nejšetrnější transport hroznů do odzrňovače a lisu a také věnoval maximální pozornost kvašení moštu do základního vína. Výsledkem je svěží, ovocně-florální Prosecco kvality, o které se s úctou hovoří a píše v nejprestižnějších časopisech a průvodcích vín světa. Dnes Primo na svých vlastních vinicích experimentuje s novou technologií pěstování révy za užití starých klonů odrůdy Prosecco. Všechny tyto malé – velké činy jsou důkazem životní filosofie Prima, a tou je neustálé zlepšování kvality vína. Vinařství NINO FRANCO již téměř 100let vyrábí nejlepší vína oblasti. Dokazuje, že Prosecco z Valdobbiadene nemusí být tak banálním vínem, jak je často chápáno, ale vínem jasně vyjadřujíc styl vinaře a je tím nejtypičtějším šumivým vínem Itálie.

Popis:
Suché, dobře vyzrálé s velice jemnými tóny vyzrálého jablka a bylin. Krémovité perlení, vyvážené a osvěžující. Je vynikajícím aperitivem a dobře se snoubí se smaženými plody moře jako jsou calamari a krevety. Rustico je klasickým příkladem Prosecca, které rodina Francových kultivuje již čtyři generace.

Doporučené pokrmy:
Vynikající jako aperitiv, k jednohubkám, ke studeným předkrmům z ryb, ke smaženým rybám a rizotům.    

                           

 Pinot Grigio IGT Fradei   

Vinařství: Guido Mazzarello 

Odrůda:  Pinot Grigio 100% 

Svěží víno s příjemnou kyselinkou a barvou bílého zlata. Lehké Pinot Grigio s osvěžující chutí hrušky a citrusů, vyráběné v severní provincii Pavia/Lombardie. Toto víno přináší dokonale vyvážené zážitky. Je nádherně křupavé na patře, s jemným, přetrvávajícím závěrem. Hodí se jako aperitiv, k lehkým předkrmům, salátům.    

Tradiční, fermentace v nerezových tancích za řízené teploty.

Brilantní, jikrnná s tóny bílého zlata

Chuť: suchá, kulatá, svěží, příjemně ovocná.

Doporučené pokrmy:   aperitiv, ryby, plody moře   

                                                                                                

Chardonnay Altkirch DOC Colterenzio, Alto Adige             

Vinařství: Colterenzio

Alto Adige (jižní Tyrolsko)je země protikladů. Sever a jih, němčina-italština, zasněžené hory a úrodná údolí, alpské a středomořské klima zde nachází simbiozu. Vzrušující mikrokosmos s obrovským potenciálem vyrábět nanejvýš charakterní vína. Arcivévoda Sigismund, který obýval hrad Sigmundskron, nebyl první, který v 15.století oceňoval vína z Colterenzia. Již v 15tém století římský přistěhovalce „Cornelius“ založil první vinice na kopci „Bichl“ (místní dialekt), která rodila vynikající vína. Cornelius založil vinařství „Cornelianus“ které později dalo jméno místní vinařské vesnici „Girlan“.

V roce 1960 založilo 28 vinohradníků vinařské družstvo Colterenzio (Schreckbichl). Další vinohradníci okolí se později připojili a dnes 290 členů družstva obhospodařují 300 hektarů nejlepších poloh oblasti. Vinařství vede Luis Raifer, který je pionýrem jižního Tyrolska vín nejvyšší kvality. Je často nazýván „fanatikem kvality“. Jeho heslem je: „Zpět ke kořenům“. Koncentruje sena jedinečná, charakterní vína oblasti, té nejvyšší kvality. Jeho největší vína pochází z jeho vlastní vinice „La Foa“, (430m.n.m) která jsou jedinečná a dokazují maximální potenciál oblasti. Cílem Luise Raifera je, aby vína Colterenzia představovala autentický požitek a výraz regionu, a byla ambasadory lidí, kteří s láskou obdělávají horské vinice jižního Tyrolska

Popis:
Delikátní a odrůdově typický buket s tóny exotického ovoce a dobře zakomponovanou kyselinou. Odrůda pochází z Francie a již přes 100 let se pěstuje v jižní Tyrolsku. Víno má světle žlutou barvu se zelenými reflexy. Je vyvážené, exotické s typickými tóny ananasu a manga. Potenciál k zrání 2-3 roky.

Doporučené pokrmy:
Vynikající aperitiv, k rybám a studeným a teplým předkrmům. Podávat za 10 – 12°C.     

                                         

Barbera DOC Piemonte, Fradei         

Vinařství Fradei založili dva bratři (Fradei) Andrea a Guido Mazzarello. Je zárukou k velice kvalitním a precizně zpracovaným vínům osobitého charakteru.

Výtečné suché víno Barbera Piemonte z oblasti Piemonte, Itálie.Kvalitní středně plné červené víno, které je dobře vyvážené, dlouhé a kulaté. Je vyrobeno z hroznů odrůdy Barbera, což je tmavá odrůda červeného vína, která se pěstuje v několika italských Vinařských oblastech, včetně jeho rodné oblasti Piemont. 

odrůda: Barbera 100%

vinifikace : tradiční, fermentace v nerezových tancích za řízené teploty barva: červená, rubínová, středně intenzivní chuť: suchá, plná, svěží

Doporučené pokrmy: těstoviny, pizza, grilovaná masa, uzeniny    

                                                                                 

 Primitivo Tarantino IGT Monili, Felline   

Rodinné vinařství Felline vede Gregory Perrucci, a představuje tak čtvrtou generaci vinařů v Mandurii – v hlavním městě Primitiva v Puglii. Jeho 60 – 90 staré keře révy jsou vedeny tradičním systémem Alberello (keřikovitě), což je historicky nejlepší systém pro přirozené vyrovnání se révy s horkem a suchem. Velice pečlivě vinifikuje a láhvuje svá Primitiva dle typu půdy vinic, s rozdělením na typickou červenou, černou, a bílou půdu a v blízkosti moře půdu písčitou. Je hlavním protagonistou návratu k tradičnímu stylu Primitiva, která se vyznačují rovnováhou, elegancí, dynamickou pitelností e ovocnou čistotou vína. Odklání se od těžkých, marmeládových a vysoce alkoholických vín, která za posledních 30 let vytvořila nesprávný obraz potenciálu Primitiva z Mandurie. 

Popis
Suché, ovocné a čisté Primitivo s dobrou kyselinou a dynamikou. V chuti vyvážené, středně plné s příjemným ovocným závěrem. Vhodné k jídlu i samotnému pití.

Doporučené pokrmy:
Červená masa, ragú, dušená masa, zvěřina s omáčkou, vyzrálé sýry.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Karton MIX
Balení: Karton

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: