Markuzzi top MIX

Kód: MARKUZZI TOP MIX
3 449 Kč –20 %
Makuzzi top mix
3 449 Kč –20 % 2 732 Kč
Skladem
Vychlazení

Země: Itálie

Vinařství: Bele Casel, Nino Franco, Colterenzio, Felline, Castello di Verrazzano

Detailní informace

Detailní popis produktu

Prosecco Asolo Superiore extra brut DOCG BeleCasel      

Před 40ti lety začal Ilario Ferraro v malé vesničce Monfumo nedaleko Asola dělat první Prosecco, které vozil přátelům a trattoriím v okolí. Nyní jeho vnuk Luca Ferraro pokračuje a rozvíjí rodinnou tradici s výrobou velice osobitého Prosecca, které vyjadřuje charakter teritoria Asola, tolik odlišného od větší a známější DOCG Valdobbiadene, především slaností a minerálností vín. Bele Casel lisují svá vína pouze z vlastních hroznů z vlastích vinic. Jejich roční produkce čítá 140 000 láhví a je špičkovým představitelem Prosecca z Asola. Asolo Prosecco Superiore je jedinou denominací Itálie, které má „Extra brut“ zakotvené přímo v DOCG. Vína BELE CASEL jsou velice jemná, delikátní, osvěžující a osobitá. Skvělé k plodům moře, jako aperitiv, k ústřicím, salámům a tučným uzeninám.

Barva: Žlutá slámová, jemné a persistentní perlení Vůně: Připomíná žluté jablko, broskev, tropické plody Chuť: minerální, téměř slaná, suchá, persistentní, vyvážená, elegantní                                                       

Prosecco di Valdobbiadene Superiore Rustico DOCG Nino Franco    

Vinařství NINO FRANCO se nachází ve městečku Valdobbiadene, v krásné kopcovité oblasti, která je nejznámější apelaci šumivých vín Itálie, v alpském podhůří regionu Veneto. Vinařství založil v roce 1919 Antonio Franco a pojmenoval jej po svém synovi Nino Franco. Vinařství nyní vede Primo Franco, nejstarší syn Nina, kterému nyní s radostí a zapálením pomáhá dcera Silvia. Primo Franco absolvoval vyhlášenou univerzitu enologie v Coneglianu. Poté co převzal vinařství po svém otci, obnovil sklepní hospodářství, vylepšil etikety a pečlivě se začal soustředit na prácí ve vinici, na výběr nejvhodnějších kopcovitých poloh pro své Prosecco. Ve sklepě začal kontrolovat teplotu kvašení, jako první použil posuvný pás pro co nejšetrnější transport hroznů do odzrňovače a lisu a také věnoval maximální pozornost kvašení moštu do základního vína. Výsledkem je svěží, ovocně-florální Prosecco kvality, o které se s úctou hovoří a píše v nejprestižnějších časopisech a průvodcích vín světa. Dnes Primo na svých vlastních vinicích experimentuje s novou technologií pěstování révy za užití starých klonů odrůdy Prosecco. Všechny tyto malé – velké činy jsou důkazem životní filosofie Prima, a tou je neustálé zlepšování kvality vína. Vinařství NINO FRANCO již téměř 100let vyrábí nejlepší vína oblasti. Dokazuje, že Prosecco z Valdobbiadene nemusí být tak banálním vínem, jak je často chápáno, ale vínem jasně vyjadřujíc styl vinaře a je tím nejtypičtějším šumivým vínem Itálie.

Popis:
Suché, dobře vyzrálé s velice jemnými tóny vyzrálého jablka a bylin. Krémovité perlení, vyvážené a osvěžující. Je vynikajícím aperitivem a dobře se snoubí se smaženými plody moře jako jsou calamari a krevety. Rustico je klasickým příkladem Prosecca, které rodina Francových kultivuje již čtyři generace.

Doporučené pokrmy:
Vynikající jako aperitiv, k jednohubkám, ke studeným předkrmům z ryb, ke smaženým rybám a rizotům.                                   

Chardonnay Altkirch DOC Colterenzio, Alto Adige   

Vinařství: Colterenzio

Alto Adige (jižní Tyrolsko)je země protikladů. Sever a jih, němčina-italština, zasněžené hory a úrodná údolí, alpské a středomořské klima zde nachází simbiozu. Vzrušující mikrokosmos s obrovským potenciálem vyrábět nanejvýš charakterní vína. Arcivévoda Sigismund, který obýval hrad Sigmundskron, nebyl první, který v 15.století oceňoval vína z Colterenzia. Již v 15tém století římský přistěhovalce „Cornelius“ založil první vinice na kopci „Bichl“ (místní dialekt), která rodila vynikající vína. Cornelius založil vinařství „Cornelianus“ které později dalo jméno místní vinařské vesnici „Girlan“.

V roce 1960 založilo 28 vinohradníků vinařské družstvo Colterenzio (Schreckbichl). Další vinohradníci okolí se později připojili a dnes 290 členů družstva obhospodařují 300 hektarů nejlepších poloh oblasti. Vinařství vede Luis Raifer, který je pionýrem jižního Tyrolska vín nejvyšší kvality. Je často nazýván „fanatikem kvality“. Jeho heslem je: „Zpět ke kořenům“. Koncentruje sena jedinečná, charakterní vína oblasti, té nejvyšší kvality. Jeho největší vína pochází z jeho vlastní vinice „La Foa“, (430m.n.m) která jsou jedinečná a dokazují maximální potenciál oblasti. Cílem Luise Raifera je, aby vína Colterenzia představovala autentický požitek a výraz regionu, a byla ambasadory lidí, kteří s láskou obdělávají horské vinice jižního Tyrolska

Popis:
Delikátní a odrůdově typický buket s tóny exotického ovoce a dobře zakomponovanou kyselinou. Odrůda pochází z Francie a již přes 100 let se pěstuje v jižní Tyrolsku. Víno má světle žlutou barvu se zelenými reflexy. Je vyvážené, exotické s typickými tóny ananasu a manga. Potenciál k zrání 2-3 roky.

Doporučené pokrmy:
Vynikající aperitiv, k rybám a studeným a teplým předkrmům. Podávat za 10 – 12°C.     

Pinot Grigio DOC Colterenzio, Alto Adige      

POPIS Plné, jemné s decentním ovocným aroma a dlouhým závěrem. Světlá slámová barva, příjemná vůně po citronech, broskvi a medovému melounu. V ústech plné, výrazné s dobrým extraktem a svěžestí. Potenciál k zrání v láhvi 2-3 roky. DOPORUČENÉ POKRMY Pečené a grilované ryby, těstoviny, saláty a drůbež, podávat za 10 – 12°C. ODRŮDA 100% Pinot Grigio (Rulandské šedé)   

Popis
Plné, jemné s decentním ovocným aroma a dlouhým závěrem. Světlá slámová barva, příjemná vůně po citronech, broskvi a medovému melounu. V ústech plné, výrazné s dobrým extraktem a svěžestí. Potenciál k zrání v láhvi 2-3 roky

Doporučené pokrmy:
Pečené a grilované ryby, těstoviny, saláty a drůbež, podávat za 10 – 12°C.                                                                       

Primitivo di Manduria DOP Terra Rossa, Felline, Puglia         

Rodinné vinařství Felline vede Gregory Perrucci, a představuje tak čtvrtou generaci vinařů v Mandurii, v hlavním městě Primitiva v Puglii. Jeho 60 – 90 staré keře révy jsou vedeny tradičním systémem Alberello (keřikovitě), což je historicky nejlepší systém pro přirozené vyrovnání se révy s horkem a suchem. Velice pečlivě vinifikuje a láhvuje svá Primitiva dle typu půdy vinic, s rozdělením na typickou červenou, černou, a bílou půdu, a v blízkosti moře půdu písčitou. Je hlavním protagonistou návratu k tradičnímu stylu Primitiva, která se vyznačují rovnováhou, elegancí, dynamickou pitelností a ovocnou čistotou vína. Odklání se od těžkých, marmeládových a vysoce alkoholických vín, která za posledních 30 let vytvořila nesprávný obraz potenciálu Primitiva z Mandurie.      

Popis
Atletické Primitivo s čistou, koncentrovanou a svěží vůní, dobrou kyselinou a dynamikou. V chuti skvěle vyvážené, plné a dlouhé víno s příjemnou mineralitou a strukturou. Víno skvělé pitelnosti, které se svým stylem vrací k eleganci a odvrací od těžkopádnosti a síly. Lahodné, plné a skvěle kombinovatelné k jídlu.

Doporučené pokrmy:
Červená masa, ragout, dušená masa, zvěřina s omáčkou, vyzrálé sýry.                                         

Chianti Classico DOCG Castello di Verrazzano, Toscana                                                             

Zámek Verrazzano se nachází na vrcholu krásného kopce mezi Florencií a Sienou, v srdci oblasti Černého kohouta (Gallo nero)Chianti Classico u obce Greve in Chianti. Na místních vinicích pěstovali révu již staří Etruskové, následně Římané a to až do 7.století, kdy usedlost kupuje šlechtická rodina Verrazzano. V roce 1485 se zde narodil Giovanni di Verrazzano (jeho portrét zdobí etiketu), který byl příkladem renesančního člověka své doby. Mořeplavec, cestovatel, dobrodruh, který prozkoumal východní pobřeží severní Ameriky, objevil zátoku dnešního New Yorku, určil ji jako ideální místo pro vybudování přístavu a založil zde most přes záliv, který dodnes nese jeho jméno „Giovanni di Verrazzano Bridge“. V současné době zámek i vinařství vlastní Luigi Cappellini, obdělává 44 hektarů vinic s velkou péčí. Luigi je vinař, který je velkým tradicionalistou, pro svá Chianti nepoužívá barikové sudy, školí je ve velkých starých sudech a do Chianti nepřidává mezinárodní odrůdy jako Cabernet nebo Merlot. Lisuje jej jen ze Sangiovese,s malou příměsí tradičního Cannaiola. Jeho Chianti jsou taková, jak Chianti vždy bývala. Plná, výrazná, maximálně vyjadřujíc Chianti Classico z Greve ve své ryzí podobě. Vína jsou vyvážená a hluboká. Chianti Classico Riserva výborně stárne ve stoletých sklepích zámku a občas Luigi Cappellini uvolní na trh malou část starých vín, které jsou lahůdkou. Návštěva zámku Verrazzano je velkým zážitkem. Je zde i několik malých, velice půvabných pokojů, které se dají pronajmout a užít si kouzla Toskánska. Labužník a bonviván Luigi Cappellini zde má také lesní oboru, kde chová divočáky, ze kterých dělá vynikající Prosciutto, dále vinný ocet, skvělý olivový olej a domácí med. Návštěvu doporučuji.

Popis:
Lisované z odrůdy Sangiovese s malou příměsí (5 %) Cannaiola. Zraje jeden rok ve velkých sudech, poté v láhvi. Tradiční Chianti Classico, tělnaté, vyvážené, šťavnaté, s tóny třešní a koření. Skvělé k salámům, sýrům, pečenému i grilovanému masu.

Doporučené pokrmy:
Pečená a grilovaná masa, florentský biftek, vyzrálé sýry, t-bone steak. Teplota podávání 16- 18 ° C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karton MIX
Balení: Karton

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: